Inici >

L'Ajuntament de Martorell ha creat el joc virtual InfluencerRs.EL REPTE DE LES 3R per ajudar-te a cercar solucions circulars a les problemàtiques relacionades amb la gestió dels residus.

 

Clica sobre la imatge per posar a prova els teus coneixements i habilitats en el món del reciclatge i la prevenció de residus.

 

joc3r.png

 

Guia didàctica del joc InfluenceRs. El repte de les 3R.

 

Dins la jerarquia de gestió de residus, en primer lloc cal reduir la generació de residus, en segon lloc reutilitzar-los i, si això no és possible, reciclar-los, per tal de minimitzar el nostre impacte sobre el medi ambient.

 

L’Ajuntament de Martorell posa a disposició de la ciutadania eines i serveis perquè gràcies a la col·laboració de tots aconseguim un Martorell més net i més sostenible.

 

   -   Servei de recollida de trastos vells

                  (accés al Formulari per sol·licitar una recollida)

   -   Servei de deixalleria mòbil

   -   Servei de deixalleria municipal fixa

   -   Servei de recollida de restes vegetals de jardineria i poda

   -   Servei de recollida de paper i cartró comercial

 

Consulta tot el que tens aprop perquè els teus residus es puguin reciclar al plànol dels serveis de recollida de residus a Martorell i si vols més informació sobre la recollida selectiva i la prevenció de residus consulta el material de campanyes passades realitzades a Martorell a l'espai dret del web. Si voleu material imprès, demaneu-lo a mambient@martorell.cat

 

Gràcies al reciclatge aconseguim:

 

  1. Facilitar que es puguin fabricar nous productes estalviant matèries primeres, aigua i energia. D’aquesta manera reduïm l’extracció de recursos naturals i conservem els ecosistemes.
  2. Disminuir el volum de rebuig que va a parar als abocadors, reduint així la contaminació ambiental.
  3. Reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle per lluitar contra l’emergència climàtica.
  4. Estalviar diners que anirien destinats a sufragar el cost del tractament del rebuig. D’aquesta manera l’Ajuntament podrà destinar aquests recursos a oferir altres serveis i no serà necessari augmentar la taxa d’escombraries.
  5. Preservar l’entorn i millorar la nostra qualitat de vida.

 

Si generem pocs residus, els separem bé a casa i els llencem al contenidor corresponent, tots hi sortirem guanyant. Per no perjudicar la feina dels veïns i no malmetre el procés de reciclatge, si tens dubtes, llença la bossa al contenidor gris i informa-te’n.

 

Ja saps on va cada residu?
on va cada residu.jpg

 

 

 

Si encara tens dubtes, consulta on llençar cada residu a www.residuonvas.cat