Inici >

 

Del 25 al 29 d’octubre se celebra a tota Europa una nova edició de la Setmana de l’Energia Sostenible 2021, una campanya que pretén conscienciar a la societat per avançar en el canvi d’hàbits de consum energètic, inspirar noves idees i construir aliances per ajudar a satisfer les necessitats energètiques i complir amb els objectius climàtics.

 

L’Ajuntament de Martorell fa més de 10 anys que se suma a la iniciativa organitzant activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

 

Consulta l’agenda d’activitats a tot Catalunya i els recursos que ofereixen les adminitracions organitzadores icaen.gencat.cat/setmanaenergia

 

 

 

Consulta la programació de les activitats que es fan a Martorell:

 

 

Exposició Actuem amb energia

Del 25 d’octubre al 7 de novembre al Vestíbul de l’Espai Jove- Centre Cultural.

 

Horaris: de dilluns a divendres de 8:30 a 22 h, dissabtes de 10 a 14 h i de 18 a 22 h i diumenges de 16 a 20 h

Visita guiada de mitja hora el dimecres 27 a les 18:30 h coincidint amb la inauguració oficial de l’Exposició per part del sr. Alcalde.

 

Exposició interactiva de gran format cedida per la Diputació de Barcelona que ens permetrà aprendre sobre les fonts d’energia, el canvi climàtic i les seves conseqüències, i sobre com poder ser eficients i estalviar amb la il·luminació, els electrodomèstics, la climatització, la mobilitat i el consum.

 

Versió virtual: 

https://view.genial.ly/5ec98f95ad9c9e0d8e2081a3

 

 

 

Taller canvia d’energia

Dimarts 26 d’octubre a les 19 h a la Sala Muxart de l’Espai Jove- Centre Cultural.

Dimarts 26 d’octubre a les 18 hTaller en línea

 

Creus que pagues més del compte per l’electricitat de casa teva? T’agradaria que algú t’expliqués pas a pas com pots ser més eficient amb els teus electrodomèstics? Vols contribuir a millorar el nostre model energètic?

 

Et convidem al taller Canvia d’energia, un taller gratuït on t’explicarem les diferents modalitats de contractació d’energia elèctrica, com optimitzar la potència contractada per reduir l’import de la teva factura, com utilitzar de manera eficient els teus electrodomèstics i millorar el teu habitatge, nous models de mobilitat elèctrica i autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

 

Estem canviant l’actual model energètic de Catalunya cap a un altre model net, sostenible, distribuït, descentralitzat i absolutament democràtic, i per a fer-ho necessitem la participació de tothom.

 

Prepara la teva factura de la llum i apunta’t al taller!

 

Es recomana inscripció prèvia al 937753434 o mambient@martorell.cat

           

 

Presentació de l’Avanç del Pla de Transició Energètica

Dimecres 27 d’octubre a les 19 h a la Sala Muxart de l’Espai Jove- Centre Cultural       

 

L’enginyer Josep Mª Ortiz Prat, assessor/gestor energètic independent, que ens ha ajudat a elaborar el Pla de Transició Energètica de Martorell ens explicarà els objectius que persegueix aquest pla, el context en el qual s’emmarca i els 6 eixos estratègics que el desenvolupen:

 

  1. Energia local renovable i per a tothhom
  2. Reducció de la demanda energètica i una gestió més eficient
  3. Gestió més eficient de l’aigua i els residus
  4. Mobilitat més eficient
  5. Acció climàtica i apoderament de la ciutadania
  6. Governança del pla

           

Martorell es va adherir al Pacte dels Alcaldes i Alcaldeses per l’Energia Sostenible el 15 de desembre de 2008 on assumia el compromís de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) en més d’un 20% l’any 2020, augmentant l’eficiència energètica un 20% i incrementant la generació d’energies renovables un 20% i en el Ple del 18 de gener de l’any 2010 es va aprovar el Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Martorell (PAES 2010-2020).

 

Al Ple del 16 de setembre de 2019 es va formular una declaració institucional que declarava la situació d’emergència climàtica. Per tot això Martorell ha renovat el seu compromís amb l’adhesió al nou Pacte de les Alcaldies (Acord de Ple de 20 juliol 2020) assumint els compromissos següents:

  • Reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle més d’un 55% per a l’any 2030 i assolir les emissions zero al 2050.
  • Garantir l’accés a una energia segura i sostenible a tota la ciutadania.
  • Enfortir la capacitat per adaptar el municipi als impactes inevitables del canvi climàtic i esdevenir més resilient.

 

El Pla de Transició Energètica, conjuntament amb el Pla d’Adaptació que s’està començant a elaborar a nivell comarcal, conformen el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC).

 

 

 

Jornada Tècnica “Visió tecnològica i econòmica de generació i consum d’energia renovable a la indústria”

Dijous 28 a les 10 h a la Sala d’actes Molí Fariner

 

Transició energètica i descarbonització a la indústria.

El marc tarifari actual d’energia elèctrica, així com la pujada de preus del gas que està impactant directament en sectors com l’industrial, no fa més que confirmar que el model energètic ha de ser renovable i descarbonitzat. La transició energètica ja és present i és palanca impulsora del model econòmic que farà sostenible a les empreses. L’economia ha de ser circular i descarbonitzada, o no serà.

 

Consulta el programa aquí


Formulari d'inscripció aquí

 

 

  

Portal amb activitats virtuals

Vídeos, jocs educatius, exposcions i interactius com la calculadora energètica o la guia de càlcul de la renovació de finestres i accés als 6 càpitols de la web sèrie Fem-ho.

 

Es poden consultar les activitats segons el tipus d’activitat o segons la motivació per fer el salt cap a la transició energètica: pel nostre entorn, pels nostres fills, pels likes, pels diners, etc.

 

motius.png