Inici >

Inaugurada al Muxart Espai d'Art l'exposició antològica d'Aurèlia Muñoz

11 de maig de 2013


Exposició antològica d'Aurèlia Muñoz

Des d’aquest divendres es pot visitar al Muxart. Espai d’Art i Creació Contemporanis la primera exposició antològica de l’artista Aurèlia Muñoz sota el títol Recerques Infinites, Fibres, Textures i Espai. Aquest divendres al vespre, va tenir lloc la inauguració de la mostra de treballs de la que es considera una de les artistes més importants en el treball artístic del tèxtil contemporani.


La inauguració la va encapçalar Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, i hi van ser presents altres autoritats municipals, representants de la Diputació de Barcelona, els comissaris de la mostra i l’artista martorellenc Jaume Muxart.

 

Martorell estrena itinerància
Martorell és la primera plaça en la que es pot veure aquesta exposició que serà itinerant, i que han organitzat conjuntament la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i el Museu del Tapís Contemporani.

 

La raó d’aquesta estrena la va explicar la regidora de Comerç, Turisme i Patrimoni Històric de l’Ajuntament de Martorell, Maria Hinojo: “hi té molt a veure la relació d’amistat entre Muñoz i Jaume Muxart. La seva arribada consolida aquesta sala d’art com un espai multidisciplinari referent a Martorell i al Baix Llobregat en art contemporani”.

 

Sota la influència de la Nouvelle Tapisserie
Aurèlia Muñoz (Barcelona, 1926-2011) va ser, pel comissari Andreu Dengrà, “el més clar exponent català de la Nouvelle Tapisserie, una corrent d’artistes nascuda a Suïssa als anys seixanta del segle passat, que suposava un trencament amb els treballs artístics clàssics al voltant del tèxtil.”

 

En les quatre sales s’hi veuen quatre etapes i facetes de l’artista, resumides per la seva filla i comissària Sílvia Ventosa: “en la primera es mostra un conjunt de brodats i patchworks, en la segona, treballs de macramé a partir de materials tèxtils i l’ús dels nusos, la tercera recull una part de peces molt lleugeres que evoquen ocells i veles, i la darrera sala conté els treballs de paper que ella feia a mà, i escultures”.

 

La majoria d’elles, són obres que l’artista va fer a la dècada dels anys seixanta i setanta, i reivindiquen que el tèxtil pot agermanar artesania, disseny i art alhora, aprofundint en tècniques com la del brodat o el macramé.

 

Esteve agraeix la tasca divulgadora dels tècnics de la Diputació
El president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, va “agraïr el treball dels tècnics de la Diputació per fer possible portar aquesta riquesa artística als museus de Catalunya”.

 

Per la seva banda, la cap de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació, Aurèlia Cabot, va destacar que l’ens provincial manté “una línia d’ajut a través de la Xarxa de Museus Locals per difondre tot aquest fons patrimonial als ciutadans. Ho fem a través de 64 museus instal•lats a 53 municipis de la demarcació”.


L’exposició podrà veure’s fins el proper 7 de juliol. Des de l’11 al 31 de maig, es podrà visitar de dimarts a divendres (de 17.00 a 20.00 hores), i dissabtes i diumenges de 10.30 a 14.00 hores. A partir de l’1 de juny i fins el 7 de juliol, l’horari és de dimarts a divendres de 17.30 a 20.30 hores, i els dissabtes i diumenges de 10.30 a 14 hores. Després, continuarà la seva itinerància per ciutats com ara Vilafranca, Ripollet i Granollers.

  • Exposició antològica d'Aurèlia Muñoz
  • Exposició antològica d'Aurèlia Muñoz
  • Exposicio d'Aurèlia Muñoz

    + 5

  • Exposicio d'Aurèlia Muñoz
  • Exposicio d'Aurèlia Muñoz
  • Intervenció de Salvador Esteve
  • Andreu Dengrà, Sílvia Ventosa, Maria Hinojo, Aurèlia Cabot, Salvador Esteve i Jaume Muxart
  • Els comissaris de la mostra, Sílvia Ventosa i Andreu Dengrà