DIMECRES, 19 DE DESEMBRE DE 2018
Escut de l'Ajuntament de Martorell

43è Premi Vila de Martorell

 

Ja és oberta la convocatòria de la 43a edició del Premi Vila de Martorell, un concurs literari que culminarà amb la gala de lliurament de premis el 27 d’abril de 2018. El certamen consolida aquest any la categoria de poesia visual i també implica els joves amb els guardons al millor tràiler de llibre o audiovisual i al millor blog literari, bibliotuber o booktag.

 

Poesia visual
La novetat més significativa d’aquesta edició és, sens dubte, la introducció del premi de poesia visual en català amb el suport de la Fundació Joan Brossa de Barcelona. Un format que ja ha començat a visualitzar-se a certàmens com els Jocs Florals de Calella i els Jocs Florals de les Corts i els Jocs Florals de Nules, a Castelló.

 

Trailer de llibre, Booktag i Bibliotuber

Per una banda, es convoca un premi al millor Tràiler de llibre - peça de vídeo escrita o parlada en català que destaca els aspectes més atractius d’una obra en 3 minuts-. Per altra, al millor blog literari, Booktag -vídeo de recomanació literària de 5 minuts com a màxim- o Bibliotuber -d’un màxim de 10 minuts-.

 

Nous membres de jurat
Altres aspectes que varien són la incorporació de Erika Bermejo Santiago, professora com a membre del jurat dels premis locals. D’aqueta manera hi ha un membre de cada institut de Martorell als Premis Vila de Martorell.

 

Els premis
El Premi Vila de Martorell comptarà amb un total de 13 categories -5 d’obertes i 8 de locals-, amb una dotació total de 7.600 euros. Aquestes són: Millor llibre de poemes en català (2.000 euros); Millor llibre de poemes en castellà (2.000); Millor poema visual (500); Millor tràiler de llibre o audiovisual (400) i Millor blog literari, bibliotuber o booktag (300). A la categoria local es concediran els premis al Millor llibre de poemes (1.000), Millor conte (300); Millor microrelat (300); Millor poema (300); Millor conte fins a 14 anys (tauleta tàctil); Millor poema fins a 14 anys (tauleta tàctil) ; Millor conte de 15 a 18 anys (250) i Millor poema de 15 a 18 anys (250).

 

Cartell i terminis de lliurament
El cartell de la 43a edició ha estat creat per Miquel Àngel Andreu. Les obres i treballs s’han de presentar via electrònica al web de l’Ajuntament de Martorell (www.martorell.cat), emplenar el formulari d’inscripció i imprimir, una vegada enviada l’obra, el full amb les dades personals i el número de registre, com a resguard l’obra tramesa. Des d’ara i fins el proper 16 de febrer és obert el termini de presentació d’obres a aquest certamen plenament consolidat en el panorama literari català i que l’any passat va registrar un rècord de participació amb 485 obres.


 

Formulari d'inscripció

Fotografies edició 2017

AJUNTAMENT DE MARTORELL

08760 Martorell - Tel. 93 775 00 50
  • RSS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Soundcloud
  • Issuu